Doi lituanieni - ce purtau doar tricouri si pantaloni simpli - au iesit in siguranta dintr-un bloc de gheata, in interiorul caruia au petrecut 63 de ore si 31 de minute, intr-o incercare de depasi un record similar al carui autor a fost iluzionistul american David Blaine. Potrivit Independent Online, Arvydas Gaiciunas, in varsta de 36 de ani si sora sa de 29 de ani, Diana Gaiciunaite, au iesit tremurand din blocul de gheata, fiind intampinati de un ropot de aplauze venit din partea miilor de persoane adunate in centrul orasului Palanga.

La iesire, cei doi nu au declarat nimic, fiind condusi imediat intr-o ambulanta si transportati apoi la un spital din Klaipeda, pentru a fi examinati. Din momentul in care cei doi lituanieni au intrat in cubul de 12 tone, medicii au monitorizat constant temperatura corpului si pulsul acestora. De asemenea, in blocul de gheata au fost facute mai multe gauri pentru a permite celor doi sa respire. in timpul spectaculoasei tentative de stabilire a unui nou record mondial, cei doi frati nu au mancat nimic, avand la dispozitie doar un tub de plastic prin care au putut bea apa. Performanta celor doi a fost filmata, caseta urmand sa fie analizata de reprezentantii Cartii Recordurilor, care vor decide omologarea rezultatului.

Precedentul record, stabilit de David Blaine

Magicianul David Blaine a fost cel care a stabilit primul record mondial de rezistenta, stand inchis intr-un bloc de gheata aproape 62 de ore. Blaine a respirat printr-un tub de plastic folosit si pentru a primi hrana. Initial, Blaine planuise sa stea inchis in blocul de gheata numai 58 de ore. Magicianul si-a dus la bun sfarsit experimentul in piata Times Square din New York, sub supravegherea a zeci de camere de luat vederi si sub ochii a peste 100.000 de persoane. Barbatul a fost imbracat cu o bluza, o pereche de pantaloni, iar in picioare a purtat o pereche de cizme.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.