PERICOL. Pentru fabricarea telefonului mobil al lui Barbie s-a folosit material plastic nociv Alerta. Avertisment aproape neverosimil al ANPC: jucaria celebra in intreaga lume pune grav in pericol sanatatea copiilor
Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) sunt in alerta maxima. Specialistii au descoperit ca pe piata din Romania au fost introduse diferite accesorii pentru celebra papusa Barbie, care contin compusi chimici foarte periculosi pentru sanatatea copiilor. "Este vorba despre un telefon roz care se distribuie impreuna cu o revista.

Problema a aparut in cazul mobilului papusii Barbie, in fabricarea caruia s-au folosit anumite fire invelite intr-un material plastic ce contine ftalati peste limita admisa. Inspectorii ANPC au demarat deja o ampla campanie la nivel national, pentru identificarea, retragerea si distrugerea imediata a produsului", ne-a declarat Eugen Dobrescu, seful Directiei de Supraveghere si Servicii din cadrul ANPC.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.