Noua barbati australieni de origine aborigena care au violat o fetita de 10 ani, au fost mustrati in justitie cu pedepse foarte indulgente, motiv ce a iritat media locala, informeaza CNN.

Primul Ministru australian Kevin Rudd s-a aratat dezgustat de raporturile procesului in care un grup de tineri aborigeni au violat un copil din comunitatea lor si a cerut revizuirea cazului.

Media nationala a relatat faptul ca cei noua agresori, cu varste cuprinse intre 17 si 26 de ani, nu au primit pedepse mai mari de inchisoare de un an cu suspendare.

Judecatoarea a afirmat ca este ilegal sexul cu persoane sub 16 ani, dar si-a justificat decizia prin faptul ca victima acestui caz „nu a fost fortata si ca probabil a fost de acord sa faca sex cu toti cei noua barbati”.

Cazul a aparut la sase luni dupa ce guvernul federal australian a decis sa ia masuri serioase impotriva abuzului de copii in comunitatile aborigene, informeaza CNN.

Activistul aborigean Boni Robertson nu gaseste de asemenea, nicio scuza pentru astfel de comportamente.

„Nu are nici o legatura ceea ce inseamna cultura aborigena, nu este moral, nu este etic social si cu siguranta nu este nici legal ca cei vinovati sa nu fie pedepsiti aspru pentru astfel de fapte”, a declarat Robertson.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.