Folosind incantatii stravechi, magicienii moderni stapanesc si astazi fortele nestavilite ale naturii Vrajitorii, detinatorii tainelor Universului

Daca, acum mai bine de cinci secole, vrajitoarele erau arse pe rug si gonite din orase, iata ca istoria le-a mai oferit o sansa. Astfel se explica aparitia unei veritabile “religii a vrajitorilor” din intreaga lume, numita Paganism. Practicantii activi folosesc cele patru elemente principale - Aerul, Focul, Apa si Pamantul - in incantatiile lor si isi revendica puterile de la natura.

Intotdeauna, omul s-a temut de “lumea de dincolo” sau de celelalte fete ale realitatii de zi cu zi si a incercat sa afle ce se ascunde in spatele “miracolelor” sau a magiei.

Frica aceasta de neobisnuit s-a transformat in perioada Inchizitiei intr-o veritabila vanatoare de vrajitoare. Cu toate astea, magia alba sau neagra nu a disparut. Mai mult decat atat, vrajitoria s-a transformat intr-o religie a magicienilor care isi revendicau puterile supranaturale de la natura.

Asa a aparut “paganismul”, o religie care se bazeaza pe vechile taine ale vrajitorilor: “Legea celor Trei” si “Legea Intoarcerii”. Aceste mistere privind invataturile practicantilor, care au inlocuit rugaciunile cu incantatii, au reusit sa se pastreze timp de mii de ani.

Acestia sustin ca “ceea ce nu face rau nimanui, este bine” si functioneaza conform acestui principiu. Ei cred intr-o Zeita-Natura, careia i se inchina regulat, folosind ca altar Stonehenge sau Insula Pastelui.
Vrajitorii nu au nimic de a face cu satanismul, dezicandu-se chiar de tot ce are conotatie malefica, sau de ceea ce noi numim “magie alba sau neagra”. Niciodata ei nu au facut prozelitism sau campanii de recrutare, marindu-si randurile prin initierea in “tainele vrajitoriei” a celor care au chemare pentru asa ceva.

Paganii pot ingheta oceanele

Daca vrajitorii care folosesc Aerul, Apa, Focul si Pamantul pot ingheta, peste noapte, “lacuri, mari si oceane”, e de la sine inteles ca nu se preteaza la ceea ce noi numim azi vrajitorie.

Ei nu au nimic de-a face cu farmecele de legare-dezlegare, dat in bobi sau ghicitul viitorului. Iar asta pentru ca misiunea lor e aceea de a stapani fortele distructive ale naturii (uragane etc.).


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.