Un concurs de miss din Angola surprinde opinia publica prin faptul ca acesta se adreseaza numai femeilor care au fost victime ale minelor anti-persoana. Premiul pentru castigatoare va fi o proteza de picior, iar „Miss Mina anti-persoana, 2008” va fi desemnata pe 4 aprilie.

Organizatorul evenimentului este regizorul norvegian Morten Traavik care defineste acest eveniment ca fiind un „proiect artistic” al carui unic scop este acela de a sensibiliza opinia publica.

Este un proiect care sfideaza toate conventiile. „Sa stopam ideea de perfectiune fizica. Trebuie sa celebram adevarata frumusete si sa inlocuim termenul de 'victima pasiva' cu acela de 'victima activa'. Cu totii avem dreptul sa ne simtim frumosi”, sustine Traavik.

Pe siteul concursului se poate deja vota. Portalul contine o galerie foto cu cele 10 femei care aspira la titlu. Pana acum au votat in jur de 4200 de persoane, informeaza cotidianul Corriere della Sera.
„ Concursul nu va incurajeaza sa votati o Miss cu un singur picior”, explica regizorul Traavik.”Este vorba despre un proiect artistic cu un singur scop, umanitar”.

Totusi, critici au venit din toate directiile. Chiar revista norvegiana Fett defineste concursul ca pe un experiment voyeristic si chaiar pornografic pentru ca isi focalizeaza atentia doar asupra femeilor, nu si a barbatilor care sunt implicati in astfel de tragedii, informeaza Corriere della sera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.