In partea nepaleza a Everestului au fost descoperite noi urme de labe uriase

Noi amprente de laba de picior uriasa care par sa apartina legendarei creaturi din Muntii Himalaya, Yeti, au fost descoperite in partea nepaleza a Muntilor Everest de o echipa de televiziune americana, informeaza BBC News.

Josh Gates , un prezentator de televiziune american, a descoperit in regiunea nepaleza a Muntilor Everest trei urme de pasi ce par sa apartina misterioasei creaturi Yeti, trezind din nou interesul localnicilor pentru aceasta legenda. Josh Gates si echipa sa lucrau pentru un documentar intitulat "Destination Truth", avand ca tema povestile unor creaturi fantastice. Un membru al echipei, de origine nepaleza, a descoperit cele trei urme asemanatoare cu cele lasate de Yeti. Prima, cu o lungime de 33 de centimetri si un diametru de 25 de centimetri, era o amprenta "veritabila" a labei drepte, Gates descriind aceasta dovada ca avand caracteristici umane.

Echipa de filmare a mai descoperit amprenta unui calcai, cea de a treia urma fiind foarte putin vizibila. John Gates a declarat pentru BBC ca nu crede ca aceste urme au fost lasate de un om sau de un urs. Echipa a luat amprentele celor trei urme de pasi descoperite pentru a putea fi analizate de oamenii de stiinta americani. Exista numeroase relatari despre existenta lui Yeti, personaj mitic vazut fie ca o creatura periculoasa, fie ca una protectoare. O manastire budista din apropierea Muntilor Everest gazduieste ceea ce unii cred ca este craniul lui Yeti. Cu toate acestea, oamenii de stiinta care l-au examinat cred ca este realizat din piele de antilopa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.