O gena recent descoperita de o echipa de cercetatori americani ar putea detine secretul unei pieli sanatoase si tinere, potrivit unui nou studiu care sugereaza ca gasirea elixirului unei vieti mai lungi este teoretic posibila.

Prin blocarea activitatii genei NF-kappa-B , oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina Stanford din California au intinerit pielea unui soarece de laborator de doi ani - varsta considerata inaintata pentru rozatoare. Nu numai ca pielea acestuia a parut mai tanara, dar din punct de vedere biologic ea s-a dovedit precum cea a unui nou-nascut.

Se pare ca aceeasi gena joaca un rol important in alte numeroase aspecte ale imbatranirii, dupa ce in urma studiului s-a constatat ca actioneaza pe post de regulator, determinand alte numeroase gene sa fie mai mult sau mai putin active in procesul de degenerare a organismului.

Deocamdata cercetatorii nu au masurat efectul pe care blocarea genei l-ar putea avea asupra duratei de viata si nici nu cunoaste perioada maxima pe care se pastreaza efectele intineririi pielii. Nu exista nici informatii suficiente nici in privinta posibilelor efecte negative pe care aceasta interventie artificiala in activitatea genei le-ar putea avea asupra oamenilor.

Proteina produsa de NF-kappa-B joaca roluri majore in mai multe procese ale organismului, precum sistemul imunitar, ajutand se pare la combaterea cancerului. Prin urmare, suprimarea pe termen lung a acestei gene ar putea creste riscul aparitiei cancerului si a altor boli.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.