O carte ale carei coperti sunt acoperite cu piele umana, despre care se presupune ca a fost prelevata de pe cadavrul unuia dintre membrii conspiratiei Gunpowder, publicata in 1606, va fi scoasa la vanzare in cadrul unei licitatii organizate la Doncaster, Marea Britanie, informeaza sky.com.
Se crede ca pielea utilizata pentru imbracarea copertelor cartii a fost prelevata de pe cadavrul unuia dintre membrii conspiratiei Gunpowder (Powder Treason). In 1605, un grup de catolici englezi a pus la cale asasinarea regelui James I al Angliei si al VI-lea al Scotiei, a familiei acestuia si a majoritatii aristocratiei protestante. Grupul a planuit sa faca acest lucru printr-un singur atac cu explozibili asupra Parlamentului britanic, pe 5 noiembrie 1605. Conspiratorii aveau de gand, de asemenea, sa rapeasca toti copiii regelui, care nu se aflau in cladirea Parlamentului, si sa starneasca o revolta. Gunpowder Plot a fost unul dintre numeroasele comploturi nereusite impotriva regelui James I si a fost precedat de Main Plot si Bye Plot, in 1603. Pe coperta cartii, intitulata "A True And Perfect Relation Of The Whole Proceedings Against The Late Most Barbarous Traitors, Garnet A Jesuit And His Confederates" si care prezinta sfarsitul conspiratorilor, se poate vedea obrazul unei fantome, daca este privita dintr-un anumit unghi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.