Un barbat poreclit de politia din statul american Connecticut “hotul de la ora cinei” a fost prins si extradat din Belgia unde se ascundea de noua ani. Alan W. Golder devenise celebru pentru faptul ca intra in casele victimelor atunci cand toata familia era stransa in jurul mesei, seara, iar casa ramanea nesupravegheata. Tehnica lui a dat “roade” in valoare de un milion de dolari.
Alan W. Golder poate fi considerat un hot cu idei. Spargatorul de case “dadea lovitura” numai seara, cand toata familia cina.

In acest fel, raufacatorul se asigura ca toata familia era ocupata, ca statea mai mult timp intr-o camera, iar intreaga casa ramanea nesupravegheata.

Dupa ce terminau masa, victimele isi dadeau seama ca au fost jefuite in cel mai simplu mod. Ceea ce i-a uimit pe politisti in aceste cazuri este faptul ca jafurile au fost comise de Golder in timp ce se afla eli-berat pe cautiune din inchisoare pentru o crima comisa in anul 1978.

Cele 16 jafuri i-au adus indraznetului hot porecla de “hotul de la ora cinei”. Ideea a fost foarte productiva pentru Golder, pentru ca intre luna septembrie 1996 si octombrie 1997, hotul a reusit sa fure bunuri in valoare de un milion de dolari.

Inainte de a fi arestat, in 1998, Golder a reusit sa paraseasca SUA si sa se refugieze in Belgia. Cu toate acestea, politia americana il mai banuieste pe Golder de alte 50 de jafuri, in special de bijuterii, in statele New York, New Jersey si Pennsylvania. Paguba s-ar cifra la peste 5 milioane de dolari.
Dar poate Golder ar fi scapat neprins daca politia nu ar fi descoperit in anul 1998, in apartamentul sau din cartierul new-yorkez Queens, un manuscris pe care acesta voia sa-l propuna unei edituri si in care hotul isi povestea viata. Manuscrisul purta numele de “Metal pretios: Confesiunile unui hot de bijuterii rebel”.

Politistii au adaugat ca mandatul de arestare nu a fost emis pe baza acelui roman pentru ca nu se stie cat din povestea gasita este adevarata. In Europa, Golder avea locuinte si la Paris dar si in Belgia si se folosea de sapte nume false.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.