O britanica e convinsa ca a gasit metoda de a opri incalzirea globala. Pentru Toni Vernelli, 35 de ani, salvarea planetei s-a dovedit mai importanta decat aducerea pe lume a unui copil.
10 ani i-au trebuit femeii pentru a convinge un doctor sa o sterilizeze pentru a nu putea procreea. Cea care nu va mai fi mama afirma ca nasterea unui copil e cel mai ne-ecologic lucru.

De cand era copil, Toni Vernelli a fost atrasa de natura, iar acum, la varsta maturitatii, aceasta admiratie s-a transformat intr-o convingere ecologista de nezdruncinat. La 15 ani, Toni a devenit vegetariana, iar la 21 a hotarat ca pentru a reduce emisiile de carbon si mai mult nu trebuie sa aduca niciodata un copil pe lume.
Toni considera ca un bebelus consuma mult din resursele planetei: este nevoie de energie pentru a-i pregati mancare, pentru a face placuta locuinta in care traieste. Apoi, cu timpul vor aparea noi necesitati pentru un copil cum ar fi nevoia de transport sau de consum, iar toate acestea polueaza.

“Am discutat idea cu medicul meu, dar nici nu a vrut sa auda... Mi-a spus ca sunt prea tanara pentru o asemenea operatie, dar ca intr-o zi imi voi dori un copil”, a declarat Toni. Cu toate acestea, primul sau sot si-a facut operatie de vasectomie. Doi ani mai tarziu, mariajul s-a incheiat. La 25 de ani, insa, “dezastrul” s-a produs: in ciuda metodelor contraceptive, Toni a ramas insarcinata.

“Eram oripilata. Stiam si eram foarte ferma ca nu voiam sa aduc pe lume acel copil. Nu m-am simtit deloc bine pentru ca am fost nevoita sa fac o intrerupere de sarcina, dar nici nu ar fi fost moral sa aduc pe lume copilul”. Doi ani mai tarziu, Toni a reusit sa convinga un medic sa o sterilizeze. In perioada spitalizarii care a urmat operatiei, britanica si-a cunoscut viitorul sot, pe Ed, care, dupa interventia chirugicala i-a trimis o scrisoare de felicitare. De atunci cei doi traiesc fericiti impreuna, iar in fiecare an merg intr-o vacanta intr-o tara straina.

“Credem ca ne putem permite un zbor pe distante lungi o data pe an, in conditiile in care nu avem copii si suntem amandoi vegetarieni. Astfel ne-am redus pe cat am putut emisiile de carbon si am contribuit si la combaterea suprapopularii planetei”, a adaugat Toni.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.