Molly Brown si colegii ei au folosit informatiile trimise de senzorii satelitilor NASA pentru a masura rata de crestere a produselor agricole, densitatea si vigoarea recoltelor. Din spatiu, senzorii capteaza reflexii pentru a determina „verdeata“ solului si a permite cercetatorilor sa estimeze cantitatea de precipitatii, dar si pe cea de grine. Brown a studiat apoi modul in care schimbarile de climat au afectat preturile alimentelor de pe pietele locale africane, informatii pe care le-a unit in harti cu cele venite de la sateliti. Cercetatorii de la NASA s-au axat pe o singura cultura, cea de mei, o cereala rezistenta la seceta si folosita de localnici pentru prepararea unei mincari asemanatoare cuscusului.
Despre autor:
Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
Revolut are în vedere o creștere cu 40% a angajaților
Sursa: futurebanking.ro
-
She's Next: femeile adună mai ușor oameni în jurul lor. Cum pot...
Sursa: kudika.ro
-
Care e povestea Daciei „aprobate” de Putin ce are și o versiune electrică
Sursa: wall-street.ro