Molly Brown si colegii ei au folosit informatiile trimise de senzorii satelitilor NASA pentru a masura rata de crestere a produselor agricole, densitatea si vigoarea recoltelor. Din spatiu, senzorii capteaza reflexii pentru a determina „verdeata“ solului si a permite cercetatorilor sa estimeze cantitatea de precipitatii, dar si pe cea de grine. Brown a studiat apoi modul in care schimbarile de climat au afectat preturile alimentelor de pe pietele locale africane, informatii pe care le-a unit in harti cu cele venite de la sateliti. Cercetatorii de la NASA s-au axat pe o singura cultura, cea de mei, o cereala rezistenta la seceta si folosita de localnici pentru prepararea unei mincari asemanatoare cuscusului.
Despre autor:
Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Shakira, virală pe TikTok după ce a vorbit în limba română. Cum a ajuns...
Sursa: kudika.ro
-
Intimitățile unei fete cuminți
Sursa: garbo.ro