Viata unei fetite din India, nascuta cu patru maini si patru picioare, a fost salvata dupa o operatie care a durat nu mai putin de 27 de ore.

Copilul s-a nascut cu fratele sau geaman atasat de schelet. Operatia ii va reda copilului posibilitatea de a merge normal. Inainte de operatie, medicii estimasera ca sansele de supravietuire ale micutei sunt de 80%.

Conform sefului echipei de medici care a operat-o la un spital de langa orasul indian Bangalore, Lakshmi Tatma se simte bine iar operatia a fost un succes deplin.

Copilul va mai ramane sub observatie atenta inca 72 de ore si nu va parasi spitalul pana starea sanatatii nu se va stabiliza. Operatia, in valoare de 40.000 de euro, a fost realizata pe cheltuiala institutiei medicale. Medicii au declarat ca operatia nu a fost lipsita de riscuri.

Inca de la nastere, Lakshmi a fost venerata ca fiind o reincarnare a zeului cu patru brate Vishnu. Odata ce vestea s-a raspandit, satenii au facut cozi la usa casei fetitei pentru a fi binecuvantati. Mai multe companii de circ au oferit bani familiei pentru a-si vinde fetita care urma sa fie transformata intr-o atractie de balci. Ofertele lor s-au lovit de refuzul parintilor, care au declarat ca au gasit cu greutate un medic care sa accepte sa efectueze operatia.

137048_2foto.jpgParintii copilul, Shambhu si Poonam, s-au declarat „coplesiti” de vestea reusitei operatiei. Seful echipei de medici a declarat ca fetitei i s-au extirpat si organele in plus care apartineau fratelui geaman. “Medicii, foto stanga, ne-au spus ca va duce o viata normala de acum incolo. Ma rog sa se intample asa”, a declarat mama copilului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.