Medicii indieni au operat-o cu succes pe fetita indiana Lakshmi, care se nascuse lipita de fratele ei geaman care nu s-a dezvoltat complet in uterul mamei.

Fetita cu patru maini si patru picioare a supravietuit operatiei care a durat mai bine de 27 de ore, potrivit CNN. Medicii indieni au calificat aceasta operatie, care i-a dat sansa unei vieti normale fetitei indiene, drept un mare succes pentru medicina.

Chirurgul sef Dr. Sharan Patil a declarat reporterilor ca Lakshmi este acum monitorizata de o echipa de 30 de chirurgi, care i-au indepartat „fratele parazit”, informeaza CNN.

Operatia a fost foarte complicata si a necesitat colaborarea unor specialisti in pediatrie, neurologie, ortopedie si chirurgie plastica. Daca aceasta nu ar fi avut loc, sansele de viata ale fetitei indiene nu ar fi depasit varsta adolescentei.

Lakshimi s-a nascut intr-o familie saraca din India, iar consatenii parintilor ei cred ca fetita este reincarnarea unei zeitati hinduse cu patru brate. Parintii fetei au trebuit chiar sa o ascunda pentru ca un circ facea presiuni pentru a o cumpara.

„Toata lumea o considera o zeita, in satul nostru sau in spital. Am depus tot acest efort pentru a avea o viata normala. Pana acum, totul a mers bine”, spus tatal fetitei.

Cu toate acestea, satenii sunt foarte suparati din cauza acestei operatii si o considera in continuare pe fetita, o zeitate. Satenii au planuit chiar sa ridice un templu pentru a o cinsti pe Lakshmi, pe care o considera sacra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.