Mai multe cupluri din America Latina au calatorit, pana la Buenos Aires pentru a celebra aniversarea lui Maradona care implineste 47 de ani, si pentru a se casatori in Biserica Maradoniana (Iglesia Maradoniana), scrie cotidianul italian La Repubblica.

Cotidianul da ca exemplu un cuplu care a calatorit tocmai din Mexic pentru a celebra evenimentul casatoriei si ziua de nastere a lui Diego Armando Maradona.

Secta care il cinsteste pe fostul fortbalist a fost creata de catre fanii acestuia, care il considera pe Maradona ca fiind cel mai bun jucator al tuturor timpurilor. Biserica a fost fondata in 30 octombrie 1998, in orasul Rosario, dar abia in anul 2001, adeptii acestei secte au avut prima intalnire. Secta numara acum peste 80,000 de membri din 60 de tari.

Ceea ce este foarte curios, comenteaza ziarul italian, este faptul ca fanii care au creat un sincretism intre imaginea lui Iisus si aceea a idolului lor Maradona, au schimbat chiar si sistemul temporal dupa care se ghideaza. Adeptii Bisericii Maradoniene vorbesc astfel despre anul 47 D.D., adica 47 de ani „Dupa Diego”, era noastra. Mai mult chiar, adeptii acestei „biserici”, sarbatoresc astazi chiar si „Nasterea”, sarbatoare care ar avea ca echivalent in religia crestina, Craciunul.

In fotografia preluata din cotidianul italian La Repubblica, preotul sectei ii saluta pe cei doi miri din Mexic, care au dorit sa oficieze cununia in Biserica Maradoniana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.