O echipa de cercetatori rusi a gasit o metoda mai putin ortodoxa de a vindeca orice afectiune, de la depresii nervoase pana la alcoolism. Oamenii de stiinta afirma ca nu este nevoie de nici un medicament, ci doar de o nuia cu care sa se aplice lovituri la fundul gol. in acest fel se elibereaza endorfine, niste substante chimice cu efect benefic.

Cercetatorii de la Institutul de Medicina din regiunea siberiana Novosibirsk spun ca experimentul lor nu are nimic de-a face cu deviatiile sexuale, ci este vorba de exploatarea unei insusiri a organismului uman. Cand este lovit cu o nuia, corpul elibereaza endorfine, substante chimice supranumite si "substante ale fericirii". Acest tip de lovituri creeaza sentimente de euforie, o senzatie de apetit redus, duce la eliberarea de hormoni sexuali si chiar la o imbunatatire a sistemului imunitar.

Loviturile usoare cu o nuia la fundul gol, explica oamenii de stiinta, au asupra senzatiei de durere un efect similar cu al morfinei sau codeinei, cu diferenta ca nu se instaleaza dependenta. Cercetatorii condusi de biologul rus Sergei Speransky sustin ca pedepsele corporale moderate, aplicate frecvent in scolile britanice in secolul trecut, ii ajuta pe oameni sa scape de dependenta si sa se vindece de depresii.

"Acest tratament functioneaza. Nu sunt o persoana sadica sau cel putin nu in sensul obisnuit al cuvantului, dar sunt un sustinator al bataii la fundul gol cu o nuia", a declarat doctorul Sergei Speransky. Pentru rezultate cat mai bune, oamenii de stiinta recomanda maximum 30 de sedinte a cate 60 de lovituri administrate de o persoana de constitutie medie.

Doctorul Marina Chuhrarova, unul din oamenii de stiinta care a participat la redactarea concluziilor studiului, spune ca are 10 pacienti permanenti carora in mod regulat le aplica tratamentul cu nuiaua. "La inceput nu a fost placut pentru ei, dar imediat ce au inceput sa simta beneficiile mi-au cerut sa vina mai des la aceste sedinte", a spus Chuhrarova. Pentru o sedinta de tratament cu nuiaua, medicii percep o taxa de 82 de euro.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.