Daniel Tammet invata o limba straina in cateva zile si retine intr-o secunda cantitati incredibile de informatie

La numai 28 de ani, englezul Daniel Tammet este in mod indiscutabil geniul secolului. Si asta nu doar pentru ca poate invata orice limba straina intr-o singura saptamana si pentru ca poate face calcule cu mii de cifre mai rapid ca un computer, ci si pentru ca memoreaza intr-o secunda cantitati inimaginabile de informatie.

Geniul Daniel Tammet, de 28 de ani, se poate lua la intrecere cu orice computer din lume. Tanarul, care in copilarie a suferit o criza de epilepsie ce i-a schimbat complet viata, este in mod indiscutabil cel mai inteligent om al planetei. El face calcule cu numere de peste 10.000 de cifre in cateva fractiuni de secunda si spune ca vede fiecare numar intr-o aura de o anumita culoare.

Daniel Tammet vorbeste fluent engleza, franceza, finlandeza, germana, spaniola, lituaniana, esperanto, islandeza si a inventat o noua limba numita Manti. Evident, studiul fiecarei limba straine in parte nu i-a luat mai mult de o saptamana. Si pentru ca nu se putea opri aici, geniul a mai creat si alte doua idiomuri: Lapsi si Uusisuom, limbi ce sunt vorbite in prezent intr-un cerc extrem de restrans.

Mai rapid decat un computer, Daniel poate stoca in timp record cantitati incredibile de informatie si sa le reproduca identic. Daniel Tammet locuieste de peste sase ani cu inginerul electronist Neil Mitchell, cu care are o relatie de mai mult timp. Geniul nu a incercat niciodata sa isi ascunda orientarea sexuala si a raspuns prezent la fiecare provocare de a-si demonstra “genialitatea”.

De fiecare data cand s-a intrecut cu cele mai performante computere existente, Daniel a castigat, demonstrand ca mintea omeneasca este net superioara celei artificiale. In timpul unui test, barbatul a localizat cu precizie, intr-o secunda, in ce zi a saptamanii, din istorie, pica o anumita data. Acest lucru poate fi procesat si rezolvat de un calculator in aproximativ 5 secunde.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.