Un rus, a fost gasit vinovat astazi, pentru 48 de crime pe care le-a contabilizat pe o tabla de sah, informeaza BBC News

Rusul Alexander Pichushkin a declarat ca a vrut sa atinga un record de 64 de crime, fiecare omor pentru un patratel al tablei de sah. Criminalul a fost gasit „vinovat” astazi, pentru omorarea a 48 de persoane, chair daca era suspect pentru omorarea a 63 de oameni. Procurorii rusi nu au reusit insa sa gaseasca suficiente dovezi in privinta celorlalte victime de pe tabla de sah.

Majoritatea crimelor au fost comise in decursul a cinci ani, in parcul Bittsa, din suburbiile de sud ale Moscovei si de aceea, Alexander Pichushkin este cunoscut in media ruseasca ca „Maniacul din Bittsa”.

Pichushkin nu a negat niciodata acuzatiile care i-au fost aduse. Juriul din Moscova a delliberat in mai putin de trei ore, iar criminalul a fost gasit vinovat de asemenea, si pentru alte trei tentative de omor, informeaza CNN.

Judecatorul Vladimir Usov a citit verdictul timp de o ora, in timp ce criminalul Pichushkin, in varsta de 33 de ani, era imobilizat intr-o cusca de sticla.

Procurorii au recomandat inchisoarea pe viata, cu primii 15 ani pe care acuzatul ar trebui sa ii petreaca complet izolat, insa judecatorii nu au stabilit inca sentinta finala.

In cursul zilei de astazi, curtea de la Moscova a fost plina cu jurnalisti si cu rude ale victimelor care asteptau verdictul Justitiei, si care au urmarit cu sufletul la gura procesul care dureaza deja de cinci saptamani.

Pichushkin a fost arestat in iunie 2006, dupa ce o femeie a lasat acasa un biletel in care spunea ca pleaca la plimbare cu el si care, a fost gasita apoi, moarta.

In apartamentul unde criminalul locuia cu mama sa, politia a gasit o tabla de sah care continea numere insemnate in patratelele albe si negre, iar numaratoarea mergea pana la 62. Criminalul a declarat mai apoi, ca mai avea putin si ajungea la 64 de omoruri, numar pe care si-l propusese, dar ca politia l-a capturat inainte de a savarsi si ultimele crime, relateaza CNN.

Majoritatea victimelor lui Pichushkin erau oameni ai strazii pe care ii momea cu vodka si ii pacalea ca ii duce la locul unde a murit catelul sau.

Procurorii au declarat ca Pichushkin si-a ucis victimele prin aruncarea lor in canalizari dupa ce acestia se imbatau, ca in alte cazuri i-a strangulat sau le-a aplicat lovituri in cap. Din 2005, insa, criminalul si-a „imbunatatit tacticile” si a devenit mult mai sadic, pentru ca ii omaora pe oameni prin lovituri multiple de ciocan si pentru ca nu mai incerca sa le ascunda cadavrele.

Alexander Pichushkin, a declarat chiar faptul ca, ii plcea foarte tare sa vada ca este in atentia presei si ca i se spune „Maniacul din Bittsa”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.