Un creator de moda japonez a lansat hainele in care te poti deghiza in aparat de vandut bauturi racoritoare

Teama japonezilor de hoti a ajuns atat de departe incat un creator de haine a lansat pe piata o colectie menita sa pacaleasca orice atacator. Astfel, in cazul in care cineva este urmarit de un raufacator, haina se poate transforma intr-un aparat de distribuit racoritoare. Designerul Aya Tsukioka s-a declarat surprinsa de numarul mare de solicitari.

Hainele se bazeaza pe o idee cat se poate de simpla: panza imprimata cu un model care imita o masina de distribuit bauturi racoritoare. Astfel, cel urmarit, cu doar cateva miscari se poate ascunde cat se poate de bine la orice colt de strada.

Creatorul hainelor-aparat Aya Tsukioka a explicat pentru cotidianul New York Times ca japonezii prefera sa fuga sau sa se ascunda chiar si atunci cand sunt atacati, atitudine ce explica linia vestimentara pe care a lansat-o. “Sa strigi dupa ajutor ar fi prea jenant”, a declarat ea.

Creatorul a declarat ca ideea hainelor care sa te ascunda i-a venit de la legendele cu celebrii luptatori ninja. Aya Tsukioka spune ca a ales sa imprime pe panza un aparat de vandut bauturi racoritoare pentru ca acestea se gasesc in numar foarte mare pe strazile marilor orase japoneze.

Haine "blindate" pentru scolari

Dar si alti creatori de moda s-au gandit ca ar putea scoate profit din teama japonezilor de a fi jefuiti pe strada. Astfel, pe piata nipona a fost lansata de curand o poseta care imita o gura de canal. Si in acest caz principul este simplu: daca esti urmarit, poti renunta la toate lucrurile de valoare ascunzandu-le in aceasta poseta, pe care o “abandonezi” langa o gura de canal.

Teoretic, hotul trece pe langa lucrurile de valoare confundand poseta cu o gura de canal. Pentru scolari exista costume fabricate din kevlar, un material elastic si foarte dur, care sa-i protejeze de loviturile de cutit. Iar copiii care sunt in mod obisnuit tachinati de catre colegii lor de scoala se pot deghiza in “baieti de cartier”.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.