20 de femei din Japonia, membre ale unei secte, au fost arestate dupa ce au batut pana la moarte o membra a sectei, informeaza CNN.

Dupa un raid al politiei japoneze, in cladirile unde isi desfasoara activitatea secta religiosa, 20 de femei au fost arestate pentu ca au omorat-o din bataie, pe una dintre membrele sectei.

Motoko Okuno, de 63 de ani, a murit luna trecuta chiar in incinta sediului sectei Kigenkai, din orasul Komoro. Presa locala a comentat ca moartea femeii a fost cauzata de o bataie in masa la care a fost supusa.

Printre femeile arestate, cea mai tanara dintre acestea are 15 ani, iar cea mai batrana are 80, dupa cum mentioneaza CNN. Chiar in cursul diminetii de luni, televiziunile din Japonia au aratat cum politia a patruns in cladirea unde isi desfasoara sectantele activitatea, pentru a lua probe si pentru a face interogatorii.

Ziaristii au speculat faptul ca, Okuno, care detinea un restaurant, a fost omorata ca pedeapsa pentru ca nu mai respecta ritualurile religioase. Politia a pornit investigatia dupa ce doctorii care analizau cadavrul traumatizat al femeii, au tras un semnal de alarma in privinta acestui caz..

Sectele religioase din Japonia au fost de multe ori invinuite pentru diverse crime, comenteaza CNN. Spre exemplu, secta Aum Shinrikyo a omorat in 1995, 12 oameni, dupa ce a atacat cu gaze in sistemul subtrean al orasului. Mai mult de 14 membri ai sectei se confrunta acum cu pedeapsa cu moartea, iar printre acestia se numara si fostul guru al sectei, Shoko Asahara. Cultul a ramas sub supravegherea politiei de atunci.

Secta Kigenkai, din care provin cele 20 de femei arestate, a fost fondata in 1970 si se bazaeaza pe traditia religiei Shinto. Membri sectei vand apa purificata minune, care poate vindeca bolile, dupa cum sustin sectantii, la pretul de 500$, bucata. Politia crede ca secta ar numara in jur de 400 de adepti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.