"Vindem copil care urmeaza sa se nasca. Persoane de contact Carolina sau Juan", potrivit unui anunt inedit de pe internet, in care se preciza ca pretul de pornire pentru bebelusul care se va naste in decembrie este de 100.000 de dolari.

Cuplul din Chile, care apoi a scazut pretul la 13.700 dolari, si-a plasat anuntul pe site-ul de comert local Quebarato.cl., in rubrica "alte servicii".

Bebelusul - o fetita - va fi copilul lui Juan (20 de ani) si al Carolinei (16 ani), tineri care locuiesc in orasul Puerto Montt, la 1.000 kilometri sud de Santiago.

Oferta a fost descoperita de jurnalistii unui post de televiziune, care s-au prefacut a fi eventuali cumparatori. Viitorul tata se vedea deja cumparandu-si o masina sport si un teren pentru a-si construi casa, in timp ce mama a spus ca dorea astfel sa-l vada pe "cumparatorul" care ii va creste copilul, un lucru imposibil in cazul unei adoptii clasice.

Vanzarea unui copil pe internet a provocat un scandal in Chile, tara catolica, si a ocupat in cursul zilei de ieri, prima pagina a ziarelor, comenteaza NewsIn.

Serviciul National pentru minori (Sename) s-a sesizat si a trims viitoarea mama intr-un centru specializat, pana la nastere. In ceea ce priveste justitia, cazul nu intra sub incidenta legislatiei locale, pentru ca vanzarea nu a fost realizata.

Potrivit lui Carolina Segura, unul dintre jurnalistii care au descoperit pe internet acest anunt, "cel mai socant a fost sa descoperim ca nu era o farsa, ci erau oameni intr-adevar dispusi sa vanda un copil", a declarat ziarista, pentru cotidianul Ultimas Noticias.