Masurile impotriva terorismului s-au inasprit simtitor pe intre teritoriul Statelor Unite ale Americii, dupa ce agentii secreti au arestat sapte barbati care intentionau sa otraveasca sarea din solnitele americanilor, informeaza Reuters
Scopul acestui atac era acela de a semana haos in SUA, pentru ca membrii al-Qaida sa poata prelua controlul asupra tarii.
Cei sapte barbati care fac parte din grupul conspirationist “Liberty City Seven” au recunoscut ca misiunea lor facea parte dintr-un plan mult mai amplu.
Astfel, ei urmau sa planteze inclusiv bombe in cladiri importante, situate pe intreg teritoriul Statelor Unite si sa otraveasca sarea din solnite.
Starea de panica astfel creata era contextul ideal pentru ca luptatorii “razboiului sfant” sa dea lovitura de gratie capitalismului nord-american, a declarat procurorul care se ocupa de acest caz, Richard Gregorie.
“Trebuie sa ii facem pe oameni sa iasa panicati pe strazi. Atunci Allah va prelua controlul prin intermediul nostru”, a mai adaugat Gregorie, citandu-l pe Narseal Batiste, liderul gruparii teroriste. Avocatii apararii au sustinut insa ca acuzatiile sunt prostii concepute de administratia americana si puse in aplicare de informatori platiti.
Mai mult decat atat, avocatii au mentionat ca toti cei sapte nu au avut niciodata arme asupra lor si ca toate capetele de acuzare conform carora teroristii urmau sa otraveasca solnitele din restaurante si sa arunce in aer cladiri, sunt speculatii de-ale informatorilor.
Cei sapte planuiau sa arunce in aer Turnul Sears din Chicago, cea mai inalta cladire din SUA, mai multe cladiri ale FBI si Tribunalul din Miami.
Procurorii intentioneaza sa ii trimita la inchisoare pentru cel putin 70 de ani, avand in vedere ca sadismul celor sapte teroristi intrecea orice limita avand in vedere faptul ca intentionau sa otraveasca sute de oameni nevinovati, in numele Razboiului Sfant.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.