Un baiat de 12 ani, din Anglia, are alergie la majoritatea alimentelor, astfel incat nu poate manca decat patru tipuri de mancare, relateaza site-ul thisislondon.co
Tanarul Tyler Savage se imbolnaveste grav de fiecare data cand mananca produse lactate sau fainoase, gluten, oua, lactoza si soia. Baiatul nu poate manca decat pui, morcovi, cartofi si mere. Pentru a supravietui si pentru a primi toti nutrientii necesari, lui Tyler i se introduc mai multe vitamine printr-un tub care ajunge direct in stomac. Tanarul a inceput sa se imbolnaveasca la varsta de sase ani, cand de la o gura de mancare i se facea rau si avea diaree. Totodata, el a slabit foarte mult.
“Am cerut de mai multe ori ajutorul medicilor, dar ni se tot spunea ca fiul nostru sufera de o infectie la stomac”, a declarat mama baiatului, Lynne Savage. Dupa ce a trecut prin mai multe spitale si a fost diagnosticat cu mai multe boli, in aprilie anul trecut, doctorii au descoperit ca baiatul sufera de enteropatie eosimofilica, boala din cauza careia intestinele produc prea multe celule albe in sange.
Pe scurt, asta inseamna ca sistemul imunitar ataca mancarea ce trece prin intestine. La inceput, Tyler era hranit cu un tub, introdus pe nas, prin care mancarea ajungea direct in stomac. In mai, i-a fost introdus un tub in stomac, prin care este hranit pana la zece ore pe noapte. “Acum e mai bine. Anul trecut a fost la scoala numai zece zile. Anul acesta a lipsit o zi”, a spus mama sa.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.