Rusul Andrei Serbakov, de 15 ani, din orasul Perm, regiunea Ural, e probabil primul om care reuseste sa ajunga viu la sol dupa doua ore petrecute in conditii extreme, relateaza Pravda in editia electronica.
Andrei fugise de acasa, din orasul Perm, din cauza tatalui sau, un betiv notoriu care il batea crunt. Baiatul s-a ascuns in cala unui Boeing 737 care facea cursa Perm- Moscova.
“Am luat niste bani cu mine pentru ca era ziua unui prieten de-al meu si reusisem sa primesc incuviintarea de a nu dormi acasa. Atunci m-am hotarat sa fug in lume”, le-a povestit baiatul politistilor, atunci cand s-a trezit din socul hipotermic.
Ajuns pe aeroportul din Perm, Andrei s-a strecurat pana la un avion urias si s-a ascuns in trenul de aterizare al uneia din roti. Obosit fiind, a atipit cateva minute, suficient ca Boeingul 737 sa se ridice in aer la peste 10.000 de metri inaltime.
Timp de doua ore, cat a durat zborul, baiatul a fost nevoit sa suporte temperaturi de -50 de grade Celsius. Conform medicilor de la Spitalul Clinic din Perm, este o adevarata minune faptul ca baiatul a ajuns viu la sol, chiar daca este posibil sa isi piarda mainile.
Chirurgii de la spitalul de copii au recunoscut ca “membrele micutului mor incet-incet” si ca este foarte posibil ca acestea sa fie amputate. Mama lui Andrei, Olga, a fost ultima care a aflat intreaga poveste, dar nu a putut zbura imediat la Moscova sa isi recupereze copilul, pentru ca nu avea banii necesari.