La cei 78 de ani ai sai, Ioana Romosan nu stie ce este ciocolata, habar nu are ce este acela un ziar, televizor a vazut din intamplare prin vecini, iar de curentul electric nici ca-i pasa

Pentru femeia din satul Tarsa, situat la cota 1.100 in Masivul Sureanu, judetul Hunedoara, ultimul eveniment important a fost „atunci cand s-o auzit ca l-or impuscat pe Ceausescu”. Apoi, ar mai fi unul de-acum cativa ani, cand „Iliescu o dat pensii la tata lumea” (este vorba despre introducerea pensiilor pentru agricultori - n.r.).

Desi primeste de la stat 80 de lei pe luna, femeia nu se plange ca banii sunt putini. Oricum, pe banii statului nu se bizuie, decat pe ce mai poate obtine de pe urma celor 16 mioare care ii ocupa cea mai mare parte din fiecare zi.

„Boaca” este porecla pe care i-au dat-o femeii satenii din Tarsa, dupa denumirea din zona a clopotului unei oi. Mica de statura, abia daca masoara un metru si jumatate, isi trage destul de greu cizmele mult prea mari, din cauciuc, una verde, cealalta neagra.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.