Pare ciudat, dar este adevarat: multe maimute isi spala mainile si picioarele cu urina. Este un fenomen care i-a preocupat de mult timp pe oamenii de stiinta
Au aparut multe teorii de-a lungul timpului. Una din cele mai ciudate este ca fac acest lucru pentru a se curata si pentru a se catara astfel mai usor. Teoria cea mai larg acceptata este cea potrivit careia maimutele folosesc urina pentru a se racori atunci cand temperaturile sunt ridicate. Un studiu recent demonteaza aceasta teorie. Specialistii americani au monitorizat un grup de maimute timp de zece luni, in captivitate. S-a studiat indeaproape relatia dintre temperatura, umiditate si gesturile animalelor, iar rezultatele monitorizarii au aratat ca spalarea cu urina nu are niciun fel de legatura cu conditiile atmosferice. Este de fapt o modalitate de comunicare, mai exact de atragere a atentiei. Masculii isi dubleaza aceste gesturi atunci cand sunt inconjurati de femele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.