Atletul jamaican Asafa Powell a stabilit un nou record mondial in proba de 100 metri, cu timpul de 9 secunde si 74 de sutimi, in cadrul reuniunii atletice de la Rieti (Italia)
In acest fel, Powell si-a imbunatatit precedentul record mondial in proba de 100 metri, care era de 9 secunde 77 de sutimi, si il stabilise pe 14 iunie 2005 la Atena.
9,68 secunde este timpul pe care Powell si-a propus sa-l obtina in urmatoarele reuniuni atletice
Anteriorul detinator al recordului mondial la 100 metri este americanul Maurice Greene, care a stabilit pe data de 16 iunie 1999, la Atena, borna de 9,79, cu cinci sutimi mai putin decat rezultatul canadianului Donovan Bailey, care fusese stabilit pe 27 iulie 1996 la Atlanta.
Performanta jamaicanului este un pic surprinzatoare, deoarece la CM de la Osaka, Powell a ocupat pozitia a treia, reusind sa obtina un timp de 9,96. "La Osaka am fost foarte tensionat. M-am gandit prea mult la cursa si la timpul pe care il doream sa-l obtin. In schimb, in Italia am venit foarte relaxat, iar acest lucru s-a vazut in performanta inregistrata", a declarat atletul de 24 de ani, care trei luni pe an se pregateste in Italia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.