Oamenii au tendinta de a se increde in persoanele care le seamana din punct de vedere fizic, dar nu sint atrasi sexual de acestea, arata un studiu realizat de Lisa DeBruine, profesoara la universitatile britanice, St. Andrews si Aberdeen. Intitulat "Trustworthy but not lust-worthy" ("Demn de incredere, dar nu si de sex"), studiul reconfirma actuala teorie evolutionista potrivit careia ne incredem in rude, dar nu sintem atrasi sexual de ele, din cauza temerilor subconstiente ca pruncii rezultati din relatii de consangvinitate vin pe lume cu diformitati.

DeBruine a aratat studentilor sai seturi de cite doua fotografii, din care una era usor modificata astfel incit sa semene studentului care o privea, iar cealalta avea trasaturi diferite de ale sale. Similaritatile au fost remarcate de toti cei 150 de subiecti: pusi sa spuna care dintre cele doua persoane din fotografii ar fi cea mai demna de incredere, majoritatea a optat pentru chipul "similar". Dar cind au fost rugati sa decida care ar fi cea mai mai potrivita pentru o relatie, studentii au preferat persoana care nu le semana.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.