Incredibil1 Septembrie 200702:35de Constantin Vlad

Lectura sub un minut

Oamenii de stiinta spera sa poata amplasa pe Luna un fel de "biblioteca a civilizatiei umane", care sa conserve realizarile speciei noastre in cazul in care pe Pamant s-ar petrece un eveniment cataclismic care sa ne anihileze, scrie saptamanalul german "Der Spiegel".
Ca protectie fata de un atac nuclear, o molima, un dezastru natural, o ciocnire cu un asteroid sau alt scenariu apocaliptic, comunitatea stiintifica internationala face presiuni pentru crearea unui sanctuar selenar, in care sa fie arhivate toate realizarile stiintifice si culturale ale omenirii.

Jim Burke, un fost expert al NASA, acum angajat al Universitatii Spatiale Internationale, din Strasbourg, Franta, a avertizat ca un asteroid sau o cometa pot ciocni oricand Pamantul, fara avertismente prealabile, anihiland civilizatia umana, si ca trebuie facut ceva pentru evitarea unei pierderi totale.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.