Femeile care nu-si exprima verbal sentimentele in timpul certurilor conjugale prezinta un risc mai mare de deces fata de celelalte femei, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani publicat in Psychosomatic Medicine si preluat de The Scotsman.
Sotiile tacute prezinta mai multe riscuri de a se imbolnavi de depresie si de sindromul colonului iritabil, potrivit profesorului Elaine Eaker, coordonator al acestui studiu. Expertii cred ca refuzul de a se exprima verbal in timpul unui conflict a fost, in trecut, un avantaj care a asigurat supravietuirea evolutionara, care acum nu mai este valabil. Eaker a indicat ca pe parcursul unei perioade de zece ani, femeile care au preferat sa taca in cursul certurilor au prezentat de patru ori mai multe probabilitati de a muri mai repede decat femeile care s-au exprimat verbal liber in astfel de momente


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.