In curind, moda nu va mai fi dictata de podiumurile de la Milano si Paris, ci de laboratoarele oamenilor de stiinta. Iar imbracamintea propusa de ei nu trebuie sa fie neaparat urita si nici sa arate ca un robot deghizat, chiar daca imbina textilele cu tehnologia, sustine corespondentul BBC Mark Ward, intr-un reportaj de la expozitia Siggraph 2007, din San Diego. Amatorii de gadgeturi au putut vedea aici cele mai impresionante bucati avangardiste de moda. „Daca expozitia Siggraph 2007 este un model de urmat, in curind garderoba ne va incarca iPodul, ne va lumina casa, iar lenjeria intima ne va conduce, electronic, la 'urmatorul nivel>>“, scriu si cei de la „The Guardian“.

Bikinii solari ai designerului Andrew Schneider au fost una dintre cele mai populare creatii ale show-ului. Costumul de baie creat de acesta este acoperit cu fisii subtiri de film fotovoltaic si poate incarca, la nevoie, printr-un port USB, gadgeturi de tipul iPodului. Studentul de la Universitatea din New York a explicat pentru jurnalistii britanici ca doua ore de plaja sint suficiente pentru a incarca iPodul. „Poti intra si in apa cu el, doar ca trebuie sa fi absolut uscat inainte de a pune gadgetul la incarcat“, a mai declarat inventatorul.

Artista new media Jenny Chowdury a plusat cu un set de sutien-boxeri, care depaseste limitele lenjeriei intime si devine o platforma de joc video interactiva. Creat special pentru cupluri, costumul are sase puncte de control, localizate in zone diferite. Indragostitii se pot juca astfel, exploatindu-si tehnologic intimitatea, trecind de la o regiune fierbinte la alta. „Nu poti sa treci mai departe decit daca ambii parteneri joaca la fel de bine“, a aratat punctul tare al jocului autoarea costumului.