O gena care poate stopa multiplicarea celulelor canceroase in tumori a fost descoperita de o echipa de oameni de stiinta din Vancouver, potrivit editiei electronice a cotidianului canadian The Globe and Mail.
Echipa, condusa de dr. Paul Sorensen, a descoperit ca gena are puterea de a suprima cresterea tumorilor in diferite tipuri de cancere, inclusiv cancerul de san, plaman si ficat. Gena numita HACE 1, ajuta celulele sa lupte impotriva stresului care neeliberat permite formarea de tumori multiple, informeaza NewsIn.

Echipa dr. Sorensen a descoperit ca celulele se grupeaza in tumori cand gena HACE 1 este inactiva, iar cand gena este inactiva si se mai adauga un stres suplimentar ca de pilda radiatiile, cresterea tumorilor devine violenta. Cercetatorii au atras atentia ca prezenta activa a genei HACE 1 previne tendintele celulelor de a forma tumori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.