Un colonel in rezerva francez intentioneaza sa sara din stratosfera direct in Cartea Recordurilor, intr-un plonjon in care spera sa atinga viteza de 1.600 de kilometri pe ora.

Potrivit cotidianului britanic „The Daily Telegraph”, Michel Fournier va urca la altitudinea de 40.000 de metri la bordul unui balon meteorologic umplut cu heliu, de unde va sari, urmarind sa devina primul om care depaseste viteza sunetului in cadere libera.

Dupa ani buni de antrenamente, milioane de euro cheltuiti si numeroase tentative esuate, temerarul francez isi va duce la capat incercarea luna viitoare, deasupra campiilor Saskatchewan, din Canada.

Pe parcursul „Grand Saut” („Marele Salt”), fostul ofiter, in varsta de 63 de ani, mai spera sa stabileasca si alte recorduri: salt cu parasuta de la cea mai mare altitudine, cel mai lung plonjon aerian si cea mai mare altitudine atinsa de un om la bordul unui balon.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.