Pensionara Edith Manning are mai multe vieti decat o pisica: femeia a murit si a fost resuscitata de 12 ori. Britanica in varsta de 87 de ani a fost readusa la viata de opt ori de medici, de trei ori de angajatii serviciilor medicale de urgenta si inca o data de un angajat al unui centru comunitar. Numeroase "vizite" in anticamera mortii se datoreaza unor probleme la inima.

Edith Manning este hotarata sa traiasca cel putin pana la 100 de ani, pentru a primi o scrisoarea pe care regina Marii Britanii o trimite celor care au implinit un secol de viata. "Trebuie sa traiesc pana cele putin la 104 ani ca sa imi petrec trei ani aratand tuturor telegrama trimisa de regina", le-a declarat pensionara jurnalistilor de la cotidianul britanic "Daily Mail".

Edith se poate lauda cu o familie mare: are cinci copii, 11 nepoti si 17 stranepoti care au fost alaturi de ea. Femeia a intrat in moarte clinica de 12 ori in ultimele 18 luni. Problemele ei sunt create de o afectiune la ventriculul stang al inimii. Edith a avut primul atac de cord in urma cu trei ani si a "murit" in ambulanta, in drum spre spital, dar a fost resuscitata de medici.

Familia insa a tras cea mai mare spaima in luna ianuarie a acestui an, cand Edith a fost internata in stare grava la sectia de terapie intensiva. Doctorii au chemat familia la capataiul ei, crezand ca va muri. "Doctorii credeau ca nu va supravietui. Ne-au spus ca le pare rau, dar ca nu mai e nimic de facut", povesteste fiica ei, Su Hill, in varsta de 58 de ani. O ora mai tarziu, si-a revenit.

Dupa acel episod, batrana a mai suferit o operatie pentru fixarea unui os rupt de la sold si a mai intrat o data in moarte clinica, dar a fost salvata de medici. "Mama glumeste si spune tuturor ca, probabil, a dormit in toate paturile spitalului din Weston-super-Mare, pentru ca a fost internata atat de des", a mai spus fiica batranei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.