"Ne asteptam sa fim asaltati de pacienti din intreaga lume, mai ales ca acesta este primul centru de acest gen", a declarat increzator doctorul Alain-Raymond, directorul centrului deschis in localitatea olandeza Venlo, informeaza Ananova.

In ciuda tuturor incercarilor de a-i dezvata pe cei care obisnuiesc sa isi suga degetele sau sa isi roada unghiile de obiceiul nesanatos, stiinta nu a gasit solutia pana in prezent.

Cu toate astea, anual, milioane de persoane ajung la doctor cu infectii extrem de grave, unele mortale, datorate faptului ca inghit cioburi de unghii pline de microbi.

Van Abbe sustine ca specialistii de la Institutul de Onicofagie Patologica din Venlo au elaborat un tratament-minune care are o eficienta de aproape 100% in vindecarea pacientilor. "Tratamentul s-a dovedit a fi de succes in peste 98% din cazuri. Foarte putini din cei care au trecut prin clinica noastra au revenit dupa aceea la vechiul obicei", a declarat acesta.

Incidenta acestui obicei nociv pentru organism este de 45% in randul adolescentilor, de 33% in randul copiilor si de peste 15% la adulti. Desi nu a oferit prea multe detalii privind tratamentul-minune, doctorul a mentionat ca este vorba de un dispozitiv special, care se asaza pe maini si care impiedica introducerea degetelor in gura, dar permite desfasurarea activitatilor. Folosirea acestui dispozitiv e dublata si de o consi-liere psihologica.
Bogdan Nicolai