Astfel, acesti lideri spirituali au nevoie acum de permisiunea liderilor atei chinezi. Noile reguli intentioneaza sa dea putere autoritatilor de la Beijing asupra budistilor si a tibetanilor.

"Orice reincarnare a unui asa-zis lider spiritual este ilegala si invalida daca nu este aprobata de Guvern", suna ordinul care intra in vigoare de la data de 1 septembrie.

Ordinul, emis de Administratia de Stat pentru Afaceri Religioase, a fost emis pentru a limita influenta liderului spiritual Dalai Lama, care se afla in exil, si pentru a preveni reincarnarea calugarului de 72 de ani fara aprobarea Beijing-ului. Aceasta lege este ultima dintr-o serie de masuri luate de autoritatile comuniste care doresc sa "stranga cat mai mult latul" in jurul Tibetului.

Liderii spirituali tibetani, cunoscuti sub numele de tulkus si care sunt considerati a fi reincarnari ale lui Buddha, conduc comunitatile religioase si supravegheaza instruirea calugarilor. Ei au de asemenea o influenta enorma in Tibet.

Nimeni din afara Chinei nu are voie sa ia parte in procesul de cautare si recunoastere a unui om considerat a fi reincarnarea lui Buddha, ceea ce il exclude efectiv pe Dalai Lama, care traditional poate juca un rol foarte important in recunosterea potentialilor candidati.

Pentru prima data China a dat Guvernului puterea sa se asigure ca nici un "nou Buddha" nu poate fi identificat, ceea ce inseamna ca se doreste de fapt anihilarea unui sistem religios care dureaza cel putin din secolul al-XII-lea.

Mai mult decat atat, China deja insista ca doar Guvernul poate aproba intalnirile cu cei mai importanti calugari ai Tibetului, Dalai Lama si Panchen Lama.

Anuntul lui Dalai Lama din mai 1995 conform caruia in Tibet, cu ajutorul unui staret, a fost identificat cel care reprezinta cea de-a 11-a reincarnare a lui Panchen Lama, care a murit in 1989), a infuriat peste masura Beijing-ul.