Probabilitatea ca cineva sa fie lovit de un fulger este incredibil de mica. Specialistii spun ca e aproape imposibil ca acest lucru sa se intample de doua ori. Cu toate acestea, un american a trecut prin doua astfel de experiente "electrizante" si de fiecare data a scapat nevatamat. In mod miraculos, Don Frick nu s-a ales decat cu o gaura in pantaloni si o sperietura.

"Prima data am fost lovit de fulger la 27 iulie 1980, iar a doua oara la 27 iulie 2007", explica americanul. Poate si mai ciudata este data: aceeasi, numai ca intre cele doua evenimente este o diferenta de 27 de ani. "Prima oara, cand am fost lovit, ma aflam intr-un tractor, dar nu a fost chiar atat de rau. A doua oara am simtit totul mult mai puternic. M-a nimerit fulgerul chiar in fund... Mi-a carbonizat fermoarul de la pantaloni si mi-a ars o fesa", a explicat americanul.

A doua oara, Don Frick participa la un festival. O furtuna s-a format rapid si un fulger l-a lovit pe el si pe alti sase participanti. "Sunt norocos ca sunt in viata. Descarcarea electrica m-a aruncat intr-un zid. Cand mi-am revenit si am realizat ca nu am murit, primul gand a fost cat pot fi de norocos", a declarat presei Don Frick.

Conform statisticilor administratiei americane a oceanelor si atmosferei un american care traieste pana la varsta de 80 de ani are o "sansa" la 5.000 sa fie lovit de un fulger. "Trasnitul" a devenit un subiect de pariu la casele de noroc, dar conform spuselor celor din industrie nimeni nu a pus un pariu pe sansele ca cineva sa fie lovit de doua ori de traznet.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.