O agentie din Israel ofera vacante mai mult decat excentrice turistilor amatori de senzatii tari. Este vorba de vizite cu ghid la baze militare, comando antiterorism, precum si participarea la procese intentate membrilor Hamas. Turul este propus de organizatia de avocati "Centrul pentru lege", iar donatiile pentru "cauza" sunt obligatorii.
Insotitori in uniforma si inarmati pentru a face calatoria si mai palpitanta, "ghizi" specializati cu autorizatie de a ucide, teroristi in catuse pe banca acuzatilor, de observat, dar de neatins, baze secrete, arabi recrutati pe bani si infiltrati, gata sa indeplineasca actiuni "impotriva inamicului". Acest "all inclusive tour" este propus de "Centrul pentru lege" din Israel, o organizatie de avocati care propun turistului o experienta putin diferita intr-o tara frecventata de obicei mai mult pentru locurile sfinte ale celor trei religii monoteiste, pentru cursele in desert de-a lungul Marii Moarte si pentru plajele de pe litoralul nordic al Marii Rosii, relateaza cotidianul italian Il Messaggero.

"The Ultimate mission", misiunea definitiva, lanseaza invitatia in brosuri turistice. "Este o aventura fara egal", a declarat la sfarsitul calatoriei o turista. In anii '70, agentiile de turism din Cairo ofereau, alaturi de piramide si Sfinx, excursii de cealalta parte a Canalului Suez pentru a vedea unde a reusit armata lui Anwar al-Sadat, in 1973, sa invinga apararea israeliana in Peninsula Sinai, ocupata cu mai multi ani inainte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.