Creatorul masinii de complimente, un artist american, spune ca a vrut doar sa studieze modul in care oamenii stiu sa primeasca un cuvant de lauda. Aparatul face complimente la intamplare. Astfel incat cele mai multe nu se potrivesc deloc celui care trece prin zona, care poate primi cele mai ciudate complimente: „Oamenii vor sa le dai sfaturi”, „Oamenii sunt atrasi de personalitatea ta”, „Nu alegi niciodata calea usoara”, etc. Masina realizata de artistul local Tom Greaves, face parte dintr-un proiect mai amplu pentru o galerie de arta. Artistul recunoaste ca vorbele de lauda nu se potrivesc intotdeauna.

„La inceput m-am gandit sa ii fixez aparatului un detector de miscare, astfel incat oamenii sa primeasca un compliment atunci cand trec prin dreptul lui, sau sa apese doar un buton, sau sa existe un covor pe care sa calci si care sa activeze masina... dar nu primesti intotdeauna de la viata ce iti doresti. Nu primesti complimente atunci cand vrei”.

In orice caz, toti trecatorii se amuza pe cinste cand trec pe langa aparat. Proprietarul unei librarii, in apropierea careia se afla aparatul buclucas, spune ca trecatorii sunt intrigati de masinarie, care ii amuza. „Unul dintre clientii mei a venit si mi-a spus: „Mi-a zis ca miros bine, dar stiu ca nu este asa, pentru ca tocmai am facut jogging”. Altii sunt pur si simplu uluiti.

Masina de complimente se va afla la locul ei inca o saptamana.