Cercetatorii elvetieni au gasit rezolvarea pentru una dintre cele mai prezente probleme din zilele noastre: timiditatea. Astfel, folosind spray-ul nazal, rusinosii se vor putea integra mai usor in societate si vor scapa de cosmarul mainilor transpirate sau de golul in stomac.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Zurich au testat aceasta noua solutie pe 70 de voluntari care sunt nelinistiti inaintea unei intalniri importante si au obtinut rezultate bune, informeaza "Il Messaggero online".
Spray-ul emana o forma sintetica a oxitocinei, un hormon produs in mod natural de organismul nostru atunci cand suntem indragostiti.

Se pare ca aceasta substanta ne ajuta sa depasim fara timiditate momentele importante, sa trecem cu bine peste obstacolele de fiecare zi in relatiile cu strainii, colegii sau superiorii. Spray-ul are un efect pozitiv si impotriva atacurilor de panica sau a crizelor de comunicare. Pentru a avea efect, produsul trebuie inhalat cu o ora inainte sa ne confruntam cu situatii stresante. in prezent, acest produs e testat la scara larga pentru a i se verifica eventualele efecte adverse, iar cercetatorii spun ca va fi gasit pe piata incepand de anul viitor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.