Organizatorii festivalului de muzica panafrican Fespam spun ca au dorit sa le asigure un „mediu cat mai natural"

Activistii pentru drepturile omului sunt infuriati. Cu ocazia Festivalului Fespam, care a avut loc in Republica Congo, cei mai multi artisti africani au fost primiti in hotelurile din capitala Brazaville. Numai un grup de muzicieni pigmei a fost cazat in corturile din gradina zoologica.

Pigmeii din regiunea forestiera Likouala, din Congo, au adunat lemne din gradina zoologica, in fiecare zi, pentru a face foc in scopul de a-si pregati mancare. "Nu este normal ca fiintele umane sa fie tratate astfel... Ne intrebam de ce organizatorii s-au gandit sa-i cazeze pe acesti artisti la gradina zoologica. Aceasta se numeste discriminare", a spus Roger Bouka Owoko, director executiv al Observatorului Congolez pentru Drepturile Omului.

Pigmeii au organizat, in mai multe randuri, actiuni ...

Organizatorii festivalului au declarat ca au sperat ca, in acest mod, sa recreeze mediul natural al pigmeilor. Au fost gazduiti in curtea gradinii zoologice, fiindca este plina de copaci, iar ei locuiesc, in mod normal, in padure. Guvernul Republicii Congo si-a cerut scuze in mod oficial pentru ca muzicienii pigmei au fost gazduiti la gradina zoologica. Autoritatile au subliniat, ca si organizatorii festivalului, ca intentia a fost de a crea oaspetilor din "padurile dese" cadrul natural.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.