O britanica s-a casatorit cu unul dintre fiii lui Osama ben Laden, dupa ce s-au cunoscut in timpul unei vacante. Aceasta va cere autoritatilor viza pentru ca sotul sau sa poata vizita Marea Britanie, afirma The Times, in editia electronica de astazi.

Britanica a spus ca este constienta de faptul ca unii oameni vor fi ostili acestei casatorii. Totodata, socrul ei este cunoscut ca fiind „capul” numeroasele comploturi teroriste precum atentatele sinucigse din Londra de la 7 iulie 2005, cel de la 21 iulie 2005 si recentele atacuri esuate din Londra si Glasgow.

"Nu am facut altceva decat sa ma casatoresc cu omul de care m-am indragostit - pentru mine el este doar Omar. Sper ca oamenii isi vor aminti cum este cand te indragostesti. Este cea mai frumoasa persoana pe care am intalnit-o vreodata. Sufletul sau este pur, este pios, tacut, un adevarat gentleman si este cel mai bun prieten al meu", a povestit britanica despre sotul ei, de 25 de ani.

Felix-Browne, in varsta de 57 de ani, a fost casatorita de cinci ori pana acum. Femeia l-a intalnit pe fiul lui ben Laden in Egipt, in septembrie, in timp ce urma un tratament pentru scleroza multipla. Ea a povestit ca povestea de iubire a inceput cand viitorul ei sot a vazut-o calarind langa Marea Piramida. S-au casatorit in ceremonia islamica in Egipt si in Arabia Saudita si asteapta permisiune de la autoritatile de la Riyad pentru a oficializa casatoria.

Jane inca nu s-a obisnuit cu dificultatile pe care le presupune statutul ei de nora a unui barbat pe capul caruia s-a pus o recompensa de 25 de milioane de dolari. "Omar este mereu ingrijorat. Este tot timpul atent la oameni, se teme ca l-ar putea urmari, si nu fara motiv. Este fiul lui Osama. Insa cand suntem impreuna isi uita aceasta viata", povesteste femeia. Ea deja a intalnit mai multi membri ai familiei ben Laden pentru ca la 16 ani s-a casatorit cu un saudit la Londra si chiar crede ca l-a intalnit pe Osama la o petrecere in capitala britanica, in anii '70. Omar ben Laden a plecat din Arabia Saudita copil fiind, cand tatal sau a fost exclus din familie din cauza opiniilor extremiste. A trait in exil in Sudan si apoi Afganistan, el a vazut de aproape infiintarea al-Qaida si tehnicile retelei. "Nu mi-am facut niciodata probleme din cauza trecutului sau. Omar nu a facut nimic gresit, era doar un copil cand se afla in Afganistan", a spus Jane.

Ea a declarat ca Omar a parasit Afganistanul inainte de atentatele de la 11 septembrie 2001, dar, potrivit unor informatii, el si-a parasit tatal dupa atacurile din New York si dupa o cearta privitoare la tacticile gruparii, informeaza NewsIn.

"Si-a vazut ultima data tatal in 2000, cand erau amandoi in Afganistan. A plecat de langa el pentru ca a simtit ca nu vrea sa lupte, sa fie intr-o armata. Omar se antrena sa fie soldat si avea doar 19 ani", a subliniat britanica.

"Mi-a spus ca nu a avut niciun contact cu tatal sau din ziua in care a plecat de acolo. Omar nu stie daca el a fost cu adevarat responsabil pentru atentatele din 11 septembrie si cred ca nu vom sti niciodata", a adaugat ea.

Jane si Omar nu au multe in comun. Ea are trei fii si cinci nepoti, este un respectat membru al comunitatii, a avut mai multe locuri de munca, printre care restaurarea caselor vechi, este foarte buna la echitatie si scufundari. El lucreaza ca dealer de fier vechi in Jedda si este unul dintre cei cel putin 17 copii ai lui ben Laden. Reputatia tatalui sau a facut sa fie ostracizat de puternica familie ben Laden si sa fie sub supravegherea constanta a serviciilor de securitate saudite. Jane, care acum foloseste numele islamic Zaina Mohamad, a spus ca vorbeste cu sotul ei cateva ore pe zi pe internet si la telefon si ii spune "Habibi", ceea ce inseamna "dragostea mea" in araba.

Omar mai are o sotie, cu care are un copil de doi ani. "Nu am vazut-o, dar am vorbit cu ea la telefon. Nu are nicio problema" cu aceasta casatorie, a spus Jane.

Acum Jane spera ca Omar va veni in Marea Britanie. "Ar vrea sa stea ceva vreme aici. Nu vad de ce nu ar veni sa se stabileasca aici, dar cred ca l-ar deranja vremea", a explicat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.