Misterioasele cranii de cuart descoperite intr-un templu din Belize raman unele dintre cele mai impenetrabile mistere ale secolului al XX-lea. Perfectiunea cu care au fost realizate i-a uimit pe cei care le-au cercetat si acesta e motivul pentru care nimeni nu a reusit sa determine, nici macar cu circa, locul de unde provin si cine le-a creat. Misterul care le inconjoara continua sa fie o sursa constanta de speculatii.

Cel mai celebru dintre cele cinci cranii este cel cunoscut sub numele de "craniul Mitchell-Hedges" descoperit in anul 1927 de fiica lui F. A. Mitchell-Hedges, Anna, intr-un templu din Belize. Legenda spune ca templul abia fusese deschis publicului si ca fata a explorat ruinele printre care a gasit craniul. Cuartul este cunoscut si sub numele de "Craniul apocalipsei". Craniul este facut din doua bucati de cuart si are dimensiunea unui cap de om. Cuartul a fost finisat aproape de perfectiune.

in anul 1970 restauratorul Frank Dorland a sustinut ca a primit acceptul de a cerceta craniul la laboratoarele Hewlett-Packard. Conform spuselor specialistului, craniul prezenta anumite anomalii, ca a fost slefuit fara sa se tina in nici un fel seama de axa cristalelor si ca nu au fost folosite instrumente metalice. Descoperirea este cu atat mai importanta cu cat cristalul nu poate fi slefuit fara a se tine cont de axa cristalului sau fara a se transforma in cioburi. Nici cu ajutorul instrumentelor de taiat de ultima generatie aceasta proprietate nu poate fi ignorata. Legenda spune ca unul din cercetatorii de la laboratorul Hewlett-Packard ar fi exclamat: "lucrul asta nu are cum sa existe". Dorland a declarat ca nu au fost gasite nici un fel de zgarieturi, cu exceptia unor urme extrem de fine de pe dantura.

Dorland a concluzionat ca misterioasele cranii au fost taiate dintr-o bucata mai mare de cuart, probabil cu ajutorul diamantelor. Restauratorul a incercat sa dezvaluie si misterul perfectiunii finisajelor: bucatile brute de cuart au fost slefuite cu nisip de-a lungul unei perioade cuprinsa intre 150 si 300 de ani.
O legenda moderna afirma ca in lume ar exista 13 astfel de cranii de cuart, dar numai cinci au fost descoperite pana acum. Cei care cred in puterile acestor cranii afirma ca ele ar fi centrul radiant al unei energii psihice si ca ar avea capacitatea de a-i face fericiti si de a le imbunatati viata celor care doar le-ar tine in mana, le-ar muta dintr-un loc in altul sau doar ar vorbi cu ele. Altii afirma ca misterioasele cranii pot chiar prezice viitorul, cu conditia ca toate cele 13 obiecte sa fie descoperite si folosite impreuna.
Craniile au fost slefuite dupa o tehnica pe care oamenii de stiinta actuali nu pot sa o explice. Cristalul a fost prelucrat fara sa se tina cont de structura sa. Specialistii afirma ca nici cu tehnologia de ultima ora nu este posibil sa modelezi cristalul in acest fel.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.