Razboiul domestic pentru controlul telecomenzii televizorului e pe cale de a se incheia odata cu inventia companiei japoneze Hitachi. Astfel, in curand am putea controla orice aparatura electronica numai cu puterea gandului. Telecomanda va folosi, va decoda si interpreta modificarile fluxului sanguin din creier.
Desi tehnologia are implicatii extraordinare, prima aplicatie va fi in domeniul controlului televizorului.
Ultimul vis al celor care adora sa leneveasca in fotoliu si sa priveasca la televizor fara sa faca nici cel mai mic efort ar putea deveni realitate, odata cu dezvoltarea unui dispozitiv care va permite privitorilor sa schimbe canalul doar prin puterea gandului. Compania Hitachi lucreaza la o interfata "creier-aparat", care analizeaza schimbarile produse in fluxul sanguin cerebral, in vederea "traducerii" lor in semnale electrice.

Tehnologia aflata in dezvoltare a fost deja pusa la incercare saptamana trecuta la Laboratorul de cercetare avansata al Hitachi, din Hatoyama. Interfata a fost conectata la un trenulet electronic, pe care jurnalistii l-au putut opri doar gandindu-se la acest lucru. Oamenii de stiinta spun ca tehnologia ar putea avea implicatii uriase pentru cercetarea medicala, insa cercetatorii Hitachi sunt deocamdata interesati doar de dezvoltarea unei telecomenzi tv, care sa-i permita utilizatorului sa schimbe canalele prin puterea mintii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.