Intr-un mic satuc din Taiwan traiesc, probabil, cei mai fericiti porci din lume. Chiar daca cele 2.500 de animale de la aceasta ferma ajung pana la urma, tot la abator, scurta lor viata e un sir de "desfatari".

Ferma, o afacere de familie, e condusa de Liang Chian-he care a decis in urma cu cinci ani sa schimbe modul de crestere a porcilor. incetul cu incetul, ferma Hsin Hsiu s-a transformat parca intr-un hotel de lux. Halele unde sunt crescuti porcii beneficiaza de controlul electronic al temperaturii, apa e tratata si filtrata, iar din difuzoare razbate muzica pop.

La fiecare sfarsit de saptamana, cei 2.500 de porci sunt scosi pe rand si plimbati cateva minute intr-o padure din apropierea fermei, iar apoi beneficiaza si de un masaj relaxant. Seara, inainte de culcare, din difuzoare se aud povesti. "inteleg ce gandesc porcii. stiu ca si cei crescuti de noi ajung la abator, dar pana atunci le asiguram tot confortul. in plus, s-a dovedit ca animalele fericite au carnea mult mai buna", explica Liang Chian-he, 42 de ani, citat de Reuters.

Se pare ca metoda aplicata la aceasta ferma chiar face porcii mai fericiti. Fermierul are contracte de livrare cu cele mai renumite restaurante din Taipei. Chiar daca pretul animalelor crescute in "raiul" porcilor este de trei ori mai mare decat cel de pe piata, cei care gusta carnea lor jura ca tocmai au mancat cea mai buna portie din lume.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.