O disparitie inedita a avut loc in sudul tarii Chile. Un lac intreg pare sa fi fost pur sI simplu inghitit de pamant. Lacul era situat in zona Magallanes din Patagonia sI era format din apele topite ale ghetarilor din zona. Suprafata lacului era de 4-5 hectare, cam cat 10 terenuri de fotbal.

"In martie am patrulat in acea zona sI totul era normal. Apoi am revenit in mai sI spre uimirea noastra, lacul nu mai era", povesteste Juan Jose Romero, director regional al Corporatiei Nationale Chiliene pentru Protectia Padurilor. "Tot ce am mai gasit sunt bucatI de gheata pe pamantul uscat, care era fundul lacului sI o gaura enorma" a mai spus el reporterilor Reuters. Acum misterioasa disparitie este investigata cu grija iar prima teorie este ca un cutremur ar fi afectat zona, formand o fisura care a functionat ca o scurgere. Este un scenariu foarte posibil, fiindca Chile a fost zgudiut de multe ori in acest an. Ramane de vazut ce s-a intamplat cu apa.

Se testeaza embrioni umano-animali

In numele cercetarii medicale au inceput, recent, teste pentru cresterea unor embrioni umani care contin 0.1 la suta celule animale. Cercetatorii spun ca embrionii hibrizi sunt vitali pentru lupta impotriva bolilor. Academia Medicala Americana sustine testele, atata timp cat embrionii nu contin mai mult de 0.1 la suta tesut animal. Deocamdata embrionii nu vor fi lasati sa se dezvolte mai mult de 14 zile dar in viitor, embrionii "adevarati", care vor contine un procent mai mare din partea animalelor vor ajuta la studiul multor boli, explica cercetatorii. Dupa ce, initial, astfel de studii au fost interzise si condamnate, luna trecuta propunerea a trecut de votul Academiei. "Nu exista motive etice sau morale substantive care sa impiedice studiul acestor embrioni hibrizi", spune academicianul Martin Bobrow.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.