Ministrul britanic de Interne, John Reid, a anuntat miercuri o masura-experiment in lupta impotriva pedofiliei. Autoritatile britanice vor sa injecteze substante hormonale persoanelor condamnate pentru pedofilie, ca sa le reduca apetitul sexual.

Potrivit presei britanice, executivul londonez a hotarat sa recurga la aceasta masura dupa ce proceduri similare au avut efecte pozitive in SUA si tarile scandinave. Studiile recente arata ca dupa asa-numita "castrare chimica", numarul pedofililor a scazut de la 43% la 5% in aceste tari. Potrivit cotidianului britanic "Daily Mirror", masura pe care o ia guvernul britanic reprezinta un tratament, nu o pedeapsa. Pedofilii vor primi doze mari la inceput, care apoi vor fi reduse.

Pe langa aceasta masura, autoritatile britanice vor sa introduca si testele obligatorii la detectorul de minciuni pentru astfel de infractori. Pentru prima data, parintii vor avea dreptul de a intreba daca o persoana care a intrat in contact cu copilul lor este pedofil.

in anul 2000, uciderea elevei Sarah Payne, de opt ani, de catre pedofilul Roy Whiting, in luna iulie, a dus la desfasurarea unei campanii nationale care cerea ca o legislatie similara sa fie introdusa in Marea Britanie.

Astfel s-a creat Legea Sarah, care ofera celor interesati acces la bazele de date ale politiei despre pedofili. "Masura anuntata de guvern este un important pas inainte. Daca ai un copil sau ingrijesti un copil, poti spera ca riscurile vor fi mai mici dupa aplicarea acestor masuri", a declarat mama lui Sarah, Sara Payne.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.