Primii gemeni din lume nascuti in aceeasi zi de doua mame diferite, una biologica si una surogat, au venit pe lume la cateva minute distanta unul de celalalt la un spital din Los Angeles, informeaza dailymail.co.uk.

Gemenele Lauren si Hannah Bernaba, concepute in urma fertilizarii in vitro, au fost aduse pe lume separat, una de mama biologica, cealalta de o mama surogat, pe 27 mai.

Mama fetitelor, Amy Bernaba a urmat mai multe tratamente de fertilizare, timp de 12 ani, dorind sa-i ofere fiului sau, Jeremy, in varsta de 15 ani, un frate sau o sora.

Dupa ce au fertilizat doua ovule prelevate de la Amy cu sperma sotului acesteia, George, medicii au decis ca femeia, in varsta de 40 de ani, nu ar fi putut duce sarcina dubla pana la capat din cauza unei probleme a sistemului ei imunitar. Specialistii au incercat o procedura neobisnuita, implantand unul din cele doua ovule fertilizate in uterul lui Amy si celalalt in uterul unei mame surogat, Torry Keay.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.