Cativa senatori americani s-au gandit sa-i taxeze pe cei care apeleaza la chirurgia estetica doar de dragul de a arata ceva mai bine. in cazul in care nu este vorba de un accident sau de o urgenta, operatiile de infrumusetare ar putea fi impozitate cu 6,5% din pretul lor.

Peste opt milioane de americani au apelat la operatii estetice numai anul trecut, cheltuind in acest scop cateva zeci de miliarde de dolari. Mici corecturi aduse nasului, liposuctii, implanturi de silicon sunt doar cateva din cele mai solicitate interventii. Karen Keiser (foto), senatoare democrata de Washington, a cerut acum introducerea unui "impozit pe cochetarie", care ar urma sa fie platit de toti cei care apeleaza la bisturiu.

"La urma urmei, femeile se machiaza in fiecare zi ca sa arate mai bine. Asa cum rujul sau fardurile costa bani, asa trebuie sa existe si o taxa pentru operatiile estetice", isi motiveaza senatoarea initiativa legislativa. in proiectul de lege, Karen Keiser propune ca acest impozit sa fie de 6,5% din costul interventiei chirurgicale. Banii incasati de stat vor fi folositi pentru asigurarile de sanatate ale copiilor orfani si ale adultilor fara nici un venit. De la plata acestui impozit vor fi exceptate operatiile estetice necesare pentru indreptarea efectelor arsurilor sau ale accidentelor.

De asemenea, interventiile pentru corectarea unor malformatii nu vor fi impozitate. in proiectul de lege inaintat dezbaterii Senatului SUA, Karen Keiser da ca exemplu statul New Jersey, unde o astfel de reglementare a intrat in vigoare in urma cu doua luni. Dupa primele estimari, autoritatile din acest stat, primul care a taxat operatiile estetice, se asteapta sa incaseze in acest an cel putin 25 de milioane de dolari din dorinta oamenilor de a arata mai bine. in New Jersey impozitul pe frumusete este de 6% din suma platita pentru interventia chirurgicala, iar anul trecut s-au cheltuit in jur de 500 de milioane de dolari pe operatii estetice.

Senatoarea americana a declarat ca mai multi parlamentari, din ambele tabere politice, sprijina initiativa ei, probabilitatea ca legea sa fie adoptata fiind destul de mare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.