Cercetatorii au stabilit ca desenele intinse pe 500 de kilometri patrati in platoul Nazca au fost create intre anul 200 i.H. si respectiv 700 d.H. insa odata cu disparitia enigmaticei civilizatii Nazca, simbolurile desenelor au ramas un mister care continua sa nasca intrebari.

Desenul gigantic reprezentand o maimuta intruchipa imaginea unei constelatii venerate de civilizatia Nazca
Desenul gigantic reprezentand o maimuta ...
Desenele au fost "comandate" din spatiu de o civilizatie extraterestra? Erau un mesaj pentru vizitatorii din Cosmos? si daca da, in ce consta acest mesaj? Erau oare desenele veritabile aerodromuri pentru navele extraterestre?

Arheologii au reusit sa stabileasca recent ca desenele au fost realizate de catre oameni, gasind in desertul Nazca urmele unui santier stravechi.

Dar cum au reusit acestia sa se ghideze pentru a realiza desene la o scala atat de mare, daca nu au fost ajutati de vizitatori veniti din spatiu?

Conform teoriei lansate de matematicianul german Maria Reiche, fiecare desen in parte respecta parametrii ideali reprezentarii corpurilor ceresti si sunt de fapt o harta a Universului.

Cu toate astea, si in urma acestei teorii se naste o alta intrebare: cum au intrat in posesia unor informatii atat de pretioase vechii locuitori ai desertului peruan Nazca?