Intinse pe distante de 500 de kilometri patrati, desenele din desertul Nazca, din Peru, continua sa starneasca vii controverse. Realizate in urma cu aproape 2.000 de ani, desenele gigantice ale culturii Nazca, reprezentand forme ciudate de paianjeni, maimute, soparle sau pasari sunt considerate de multi un mesaj pentru civilizatii extraterestre.

Cercetatorii au stabilit ca desenele intinse pe 500 de kilometri patrati in platoul Nazca au fost create intre anul 200 i.H. si respectiv 700 d.H. insa odata cu disparitia enigmaticei civilizatii Nazca, simbolurile desenelor au ramas un mister care continua sa nasca intrebari.

Desenul gigantic reprezentand o maimuta intruchipa imaginea unei constelatii venerate de civilizatia Nazca
Desenul gigantic reprezentand o maimuta ...
Desenele au fost "comandate" din spatiu de o civilizatie extraterestra? Erau un mesaj pentru vizitatorii din Cosmos? si daca da, in ce consta acest mesaj? Erau oare desenele veritabile aerodromuri pentru navele extraterestre?

Arheologii au reusit sa stabileasca recent ca desenele au fost realizate de catre oameni, gasind in desertul Nazca urmele unui santier stravechi.

Dar cum au reusit acestia sa se ghideze pentru a realiza desene la o scala atat de mare, daca nu au fost ajutati de vizitatori veniti din spatiu?

Conform teoriei lansate de matematicianul german Maria Reiche, fiecare desen in parte respecta parametrii ideali reprezentarii corpurilor ceresti si sunt de fapt o harta a Universului.

Cu toate astea, si in urma acestei teorii se naste o alta intrebare: cum au intrat in posesia unor informatii atat de pretioase vechii locuitori ai desertului peruan Nazca?


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.