Evaluat la peste 70 de milioane de euro, cel mai scump obiect de arta contemporana din lume - un craniu incrustat cu mai mult de o mie de carate de diamante creat de Damien Hirst (foto), este expus la Londra.

Cei care l-au ajutat pe Hirst sa creeze opera de arta au declarat ca ei sunt optimisti ca aceasta va fi vanduta imediat, mai ales ca deja au aparut niste potentiali clienti. Hirst, considerat un "enfant terrible" al artei britanice, si-a intitulat lucrarea "Din dragoste pentru Dumnezeu".

Piesa este de fapt un craniu uman, cumparat de artist dintr-un magazin din nordul Londrei, acoperit cu foite de platina si batut cu 8601 de diamante "de cea mai fina calitate".

Pentru a-i da un aer cat mai autentic, Hirst a implantat dintii originali ai craniului, care se pare ca ar fi apartinut unui european de 35 de ani, care dupa toate probabilitatile a trait intre anii 1720 si 1810.

Bijutierii care au ajutat la crearea lucrarii, Bentley & Skinner, au declarat ca "Din dragoste pentru Dumnezeu" este cea mai mare piesa cu diamante din lume, dupa coroana regala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.